BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

De ce ne alegeti?

Pentru ca Car Gab One are Carne româneasca pentru români, la cel mai mic pret,la Piata Centrala din Bacau. Dupa multi ani de absenta, amatorii de carne de porc,vita,oaie,precum si semipreparate ca carnti,pastrama,caltabos,etc vor putea achizitiona o gama larga de produse din carne proaspata, sub brandul"Car Gab One", aceasta chiar daca noul îsi pune clar amprenta asupra noii unitati. Ne bucuram sa putem oferi Bacauanilor posibilitatea de a cumpara din nou produse din carne , direct de la portile abatorului - carne produsa în România, din porci crescuti în România - si sa reînviem astfel traditia carnii proaspete si de calitate superioara a Bacaului". Cât despre preturi, acestea nu sunt mult diferite de cele practicate în marile macelarii din Bacau, explicabil, având în vedere ca acestea se aprovizioneaza direct de la abator.


foto4 Carnea si produsele din carne

Valoarea nutritiva a carnii este mare dat fiind continutul ei înalt de proteine, vitamine, substante minerale. Ea poate fi consumata fiarta, fripta sau tocata. Carnea pusa la fiert în apa rece, pierde o parte din substantele hidrosolubile (substantele extractive, vitamine hidrosolubile, saruri minerale si o parte din proteine), însa ea se digera usor. Carnea pusa la fiert în apa fierbinte formeaza la exterior o crusta de proteine coagulate, care retine pierderea unor factori nutritivi. Aceste modificari sunt caracteristice si pentru carnea fripta.

Carnea fiarta se digera usor, pe când cea prajita se digera greu din cauza îmbibarii ei cu grasimi. Carnea tocata, fara condimente, fiarta sau fripta, de asemenea se digereaza usor. Mai dietetica este carnea de vita, de vitel, de gaina, de curcan, crenvur-stii. Se digera si se asimileaza greu carnea de porc, de gâsca, de rata, carnea afumata, salamurile grase. Carnea de vânat (iepure de câmp, caprioara, mistret, prepelita, rata si gâsca salbatice) este bogata în proteine si substante extractive, dar saraca în grasimi si este greu digerabila.






foto5 Carnea si produsele din carne

Din viscerele animalelor taiate un anumit interes prezinta ficatul. El este un concentrat de microelemente hematopoietice, vitamine (îndeosebi A, colina, Bi, B12, PP), contine o cantitate mare de colesterina (200-300 mg% fata de 60-70 mg% în carnea animalelor si pasarilor) precum si 18% proteine si 3% lipide. în alimentatie se folosesc si limba, rinichii, inima. Limba se digera usor si contine 13% proteine, 16% lipide, într-o cantitate mai mica - tesut conjunctiv si substante extractive. în inima proteinele constituie 15% si lipidele - 3%. Toate viscerele sunt bogate în purine fiind contraindicate în guta si uraturie. Ficatul se limiteaza în alimentatia zilnica a persoanelor cu secretie gastrica sporita, dat fiind faptul ca el stimuleaza secretia gastrica.

Digestia carnii depinde de varietatea ei, de vârsta si starea de nutritie a animalului, partea de animal taiata si curatata, modul de prelucrare culinara. Carnea fiarta sau tocata se digera mai usor ca cea prajita taiata în bucati. Carnea animalelor tinere, bine hranite se digera mai bine ca cea a animalelor batrâne si slabe.




foto6 Indiciile calitatii carnii

Carnea de calitate buna neînghetata este acoperita cu o crusta pal-rosie uscata, la sectiune putin umeda, nelipicioasa, sucul de carne e transparent. Culoarea carnii la sectiune este de la roz-deschis pâna la rosu-închis, în functie de varietate, vârsta si gradul sângerarii animalului. Consistenta carnii e elastica, gropita la comprimarea carnii cu degetul dispare. Culoarea grasimii de bovina e alba-galbuie, a celei de porc - alba sau alba-roz. Maduva oaselor umple cavitatea oaselor tubulare, e mladioasa, galbena. Dupa fierberea carnii bulionul e transparent, cu aroma placuta.

Links